Bodega Salud logo
a

Salud 50 vuotta

50 vuotta

Salud 50 vuotta

Bodega Salud täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Virallinen juhlapäivä on lokakuussa, mutta tämän ikäinen ravintola ansaitsee mielestämme juhlia koko vuoden.

Ravintolan alkutaival ja perustaja Hannu Wiss

Aloitamme juhlavuoden kunnioittamalla Saludin perustajaa legendaarista tamperelaista keittiömestaria Wissin Hannua. Tämä varsin värikkäänä persoonana tunnettu herra lähti aikoinaan töihin risteilyalukselle ja vietettyään vapaa aikaa mm. Teneriffalla, hän ihastui espanjalaiseen ruokakulttuuriin. Niinpä Suomeen palattuaan hän perusti Tampereen Otavalankadulle espanjalaisen ravintolan Saludin vuonna 1974. Ravintolan ruokalistalle tuotiin sellaisia espanjalaisia erikoisuuksia, joihin ihastuivat niin Espanjassa käyneet kuin matkasta vasta haaveilleetkin. Uteliaisuutta herättivät tuolloin myös sokkeloinen ravintola, Välimeren värikäs sisustus eksoottisine esineineen, espanjalainen musiikki, Välimerelle tyypillinen avokeittiö sekä hymyilevä ja jouhea palvelu. Samalla konseptilla ja asenteella Salud jatkaa toimintaansa edelleen – 50 vuotta perustamisen jälkeen.

Hannun upean, uutteran ja idearikkaan työn kunniaksi laadimme tämän menun, johon olemme yhdessä Hannun kanssa koonneet Saludin ehdottomia klassikoita, unohtumattomia ruokalajeja ja ihania espanjalaisia makuja.

Menu Hannu Wiss – 19.3.-5.5.2024

Sopa de Ajo
herkuttelu alkaa perinteisellä espanjalaisella valkosipulikeitolla. Paahdettua valkosipulia, krutonkeja, munankeltuainen ja Hannun mukaan: ”jamon-kinkkua kylkeen, niin tule hyvää”.
( M, pyydettäessä G )
Lustau Amontillado del Puerto de José Luis González Obregón sherry, Jerez


Bacalao de Joser
Väliruuaksi maistelemme Josper puuhiiligrillissä grillattua turskaa ja chorizoa. Kaveriksi pinjansiemen-crumblea sekä sitruunalla maustettua aiolia.
Tiesitkö, että Hannu kuuluu ainoana pohjoismaalaisena turska veljeskuntaan? Kunnianosoitus tälle erinomaiselle kalalle ja herkulliselle annokselle. (L,G)
Jean Leon 3055 Organic Rosé, Katalonia

Solomillo de ternera a la cordobesa
Menun päätähtenä on näyttävä ja maistuva erikoisannos Saludin aikaisemmilta vuosilta.
Matadorin miekassa paistettua härän sisäfileetä konjakilla liekitettynä. Tarjoillaan rehevän peruna-sipulipaistoksen sekä tuhdin punaviinikastikkeen kera. (L,G)
Toro Tempranillo de Salud, Toro


Flan de naranja
Makeksi lopetukseksi tarjoillaan perinteinen espanjalainen paahtovanukas, jonka maustamme appelsiinilla ja tarjoilemme brandy-karamellikastikkeen kera. Perinteinen espanjalainen herkku, jota Hannu suosittelee. (L,G)
Floralis Moscatel Oro, Katalonia

Menu 65€/henkilö
Viinit 39 €/henkilö

Juhlavuoteen liittyvät tapahtumat

Seuraa saludia somessa