Salud 50 vuotta
Bodega Salud täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Virallinen juhlapäivä on lokakuussa, mutta tämän ikäinen ravintola ansaitsee mielestämme juhlia koko vuoden.
Ravintolan alkutaival ja perustaja Hannu Wiss
Saludin perustaja on legendaarinen tamperelainen keittiömestari Hannu Wiss. Tämä varsin värikkäänä persoonana tunnettu herra lähti aikoinaan töihin risteilyalukselle ja vietettyään vapaa aikaa mm. Teneriffalla, hän ihastui espanjalaiseen ruokakulttuuriin. Niinpä Suomeen palattuaan hän perusti Tampereen Otavalankadulle espanjalaisen ravintolan Saludin vuonna 1974. Ravintolan ruokalistalle tuotiin sellaisia espanjalaisia erikoisuuksia, joihin ihastuivat niin Espanjassa käyneet kuin matkasta vasta haaveilleetkin. Uteliaisuutta herättivät tuolloin myös sokkeloinen ravintola, Välimeren värikäs sisustus eksoottisine esineineen, espanjalainen musiikki, Välimerelle tyypillinen avokeittiö sekä hymyilevä ja jouhea palvelu. Samalla konseptilla ja asenteella Salud jatkaa toimintaansa edelleen – 50 vuotta perustamisen jälkeen.