Ohita navigaatio

Ravintola

Bodega Salud -ravintola

Saludin sokkeloinen ruokaravintola kabinetteineen tarjoaa tunnelmallisen tilan niin pienille kuin suurille seurueille. Tapas-baarissa tunnet istuvasi terassilla talvellakin, ja toisen kerroksen parvipatiolla voi melkein kuulla palmujen liikahtelun Välimeren tuulessa.

HISTORIA

Salud hurmasi suomalaiset jo vuonna 1974. Suomalaiset olivat juuri oppineet lentämään Espanjaan, kun Tampereelle perustettiin leppoisa ja tunnelmallinen pikkuravintola nimeltä Salud.

Se oli aikaa, jolloin naisten ei ollut sopivaa mennä yksin ravintolaan ja miehiltä vaadittiin kravatti. Mahtipontinen ja virallinen ravintolakulttuuri kaatuivat Tampereella nopeasti espanjalaisen tunnelman alta. Etelän auringosta haaveilevat tai sen lämmön jo kokeneet kaipasivat aitoa paellaa, lampaankyljyksiä ja häränfileetä. Todellinen ennakkoluulojen murtaja oli kuitenkin ravintolan monipippurisen kermakastikkeen kanssa tarjottava pippuripihvi, kaikkien 2000-luvun pippuripihvien kantaisä.

Salud on vuosien varrella esitellyt suomalaisille eksoottisia syötäviä, kuten alligaattorin, biisonin, emun, strutsin, kilpikonnan, kalkkarokäärmeen… Ja raikkaista kasviksista ja hedelmistä koottu salaattipöytä vasta olikin 1970-luvulla todellinen kummajainen!

Espanjan valtio on osoittanut Saludille tunnustusta luovuttamalla arvostetun Placa al Merito Turistico -kunnialaatan espanjalaisen ruokakulttuurin tunnetuksi tekemisestä.

Tänä päivänä Bodega Salud kuuluu ravintolayhtiö NoHo Partnersin omistukseen.